‘Bureau d’Espoir: Battery’ is een performance installatie voor 3 performers en 2 'care takers'. Geïnspireerd op het principe van een ‘chicken battery’ of legbatterij, kopieert ‘Battery’ de functies van deze commerciële machine, maar vertaalt deze in een performatieve praktijk voor de creatie, distributie en machinale productie van ‘hoop’.
De 3 performers verblijven gedurende 22 dagen in een onderzoeksmachine (de ‘battery’): een assemblage van 3 afzonderlijke kubuscellen van 1m40. In deze cellen wordt het dag- en nachtritme bepaald door de machine, en worden de performers gedisciplineerd in een regime van extreme beperking: zowel op het vlak van de beschikbare ruimte, als op vlak van beschikbaar materiaal, voedsel, enz…
Gedurende de 22 dagen worden geleidelijk aan de scheidingsschotten tussen de verschillende cellen weggenomen, en verandert de batterij van een isolatiemachine, in een experimentele ruimte voor collaboratief werk. De centrale vraag is het potentieel van de beperking: hoe kunnen we binnen de gegeven omstandigheden toch tot een betekenisvolle samenwerking komen en kwalitatief artistiek werk produceren voor de dagelijkse bezoekers en de buitenwereld. Of: hoe kunnen we in barre tijden toch een krachtige ‘arte povera’ ontwikkelen die de crisis (financieel, maar ook artistiek, en zelfs existentieel) recht in de ogen kijkt.
‘Battery’ is 22 dagen lang te bezoeken in ZSenne vzw en functioneert ‘s nachts als een sculpturale installatie die door de ramen van de galerij zichtbaar is voor de voorbijgangers. Naast deze centrale langdurige performance, functioneren de performers ook als ‘orakel’ voor bellers op afstand, en rondom de installatie wordt het Natural History Museum of Hope geïnstalleerd, waarin de ‘care takers’ een artistieke praktijk ontwikkelen in samenwerking met de bezoekers.