You are here

Residentie Rémi Tamburini in ARTlab Zsenne

Het project van Rémi Tamburini voor ARTlab ZSenne is georganiseerd als een ruimtevaartmaatschappij met als doel een beeldhouwwerk in de ruimte te sturen.

Dit low-tech object, half beeldhouwwerk, half vliegende schotel wordt door de kunstenaar gemaakt als een container, een soort moulle met high-tech allures, waarbinnen een aantal werken van vrienden-kunstenaars werden samengebracht.

De installatie is een beetje als een kinderdroom over ruimteavontuur, over contacten met het onbekende, of ook nog een voorstel voor een tentoonstelling in het buitenaardse. De kunstenaar stelt het project dus ook voor aan de NASA.

Grégoire Servet

Rémi Tamburni werkt gedurende een hele maand in de ruimte van ARTlab ZSenne met alle rolluiken open, en dus heel zichtbaar voor alle mensen die voorbij komen, maar ook voor iedereen die wil komen kijken en communiceren met de kunstenaar terwijl hij werkt aan de installatie.

De vernissage donderdag 15/7/10 is het officiële toonmoment van de installatie, die daarna nog 2 dagen te bezichtigen is, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 19.00 u, of op afspraak.

 

Rémi Tamburini ontwikkelt een zeer leesbaar werk via geknutselde installaties met een vormgeving van simpele alledaagse bouwmaterialen. Nochtans zien zijn werken eruit als ruimteschepen, ingewikkelde sonars, onderwaterzenders, gemotoriseerde turbines of ook robotten…  Soms zijn ze humoristisch of bedrieglijk en soms echt ontstellend, maar ze tonen ons altijd een mythologisch beeld van de wetenschap en de verloren utopieën.

Men kan de werken zien als “voorlopige prototypes” die heel fier alle uiterlijke tekenen van technische vooruitgang tonen terwijl ze die tegelijkertijd onderuit halen en het pretentieuze ervan blootgeven.

 

Meestal open als de kunstenaar werkt, anders op afspraak. Van harte welkom.