You are here

The Extinction Survival Archive

residentie 17/5 > 30/5/2021

ONLINE EVENTS  22 mei en 29 mei 

Tijdens een tweede residentie gaat het een stap verder: een nieuw verhaal wordt die eerste week ontsloten: Aquarius. Het is een verhaal dat de Aquariusfiguur als een rode draad doorheen het leven van de kunstenaar heeft geweven en tegelijkertijd een bizarre, spirituele profetie over de wereld en de toekomst. 

In de tweede week zoeken we met een ‘coalition of the willing’ naar mogelijkheden om binnen een metropolitane omgeving een ‘preppers’-movement op te zetten: kunnen we leren van deze beweging, een hoofdzakelijke Noordamerikaans ruraal fenomeen van mensen die zelfvoorzienend een mogelijke apocalyps wil overleven.
Kan dit naar een stedelijke omgeving getransponeerd worden?
Door vanuit een doemscenario op zoek te gaan naar oplossingen kunnen we ook de kennis vergaren om de stad meer zelfvoorzienend te maken en verschillende scenario’s af te toetsen op hun haalbaarheid. 

Zo komt het onze hedendaagse maatschappij en het stadsweefsel ten goede om nu al de meest ondenkbare scenario’s uit te dokteren en die kennis naar de praktijk om te zetten. 
Ook deze keer gaan we het onderzoek en de resultaten via twee presentatie-sessies ontsluiten voor het publiek. Een eerste aflevering wordt op 22 mei voorzien, de tweede op 29 mei. 

coproducctie met Visual Kitchen vzw
 met steun van de Vlaamse Overheid - Evenementenpremies