You are here

The Archive of Untold Stories

residentie 8/2 > 21/2/2021

ONLINE EVENTS: 13 febr 

Van 8 tot 21 februari is Sam Vanoverschelde weer te gast met zijn ‘Archive of Untold Stories’ in ZSenne ARTLab.
Deze editie bouwt verder op het concept waarbij het archief wordt onderzocht als presentatie vorm en worden er een trits projecten gepresenteerd in verschillende stadia van afwerking. De archiefdozen, oude en nieuwe, kunnen weer geopend worden en de verschillende verhalen worden ontsloten voor het publiek. 
In deze bijzondere tijden is het niet mogelijks om, zoals eerder, dagelijks toeschouwers te ontvangen, dus gaan we op zoek naar een alternatieve manieren om de verhalen te vertellen en te delen met het publiek. Elke doos heeft zijn eigen verhaal te vertellen, en die verhalen zullen via streaming worden aangeboden op de presentatie dagen.
De eerste week duiken we in de dozen met historische verhalen en zoeken naar de juiste vorm om die uiteindelijk op 13 februari in een live streaming aan het publiek te ontsluiten.
De tweede week gaan we op zoek naar nieuwe kennis en kunde in het kader van ‘The Extinction Survival Archive’. Ook dit project ontstond in een ‘archief-residentie’, en verzamelde alle mogelijke informatie die er uit een eigen archief te halen was om nu al de nodige kennis te verzamelen die nodig is om op éénvoudige manier zelfvoorzienend te functioneren in een post apocalyptisch tijdperk. Hiervoor ga ik in gesprek met kunstenaars en wetenschappers van diverse pluimage, om hun kennis te pijlen en essentiële informatie te verzamelen die ons hierbij kunnen helpen. Het uiteindelijke doel is een kennisarchief samen te stellen met één doel: hoe overleeft de mens zijn eigen uitroeiing. Deze gesprekken en beschouwingen, worden samengebracht in een afsluitende presentatie op 20 februari. 

Coproductie met Visual Kitchen vzw
 met steun van de Vlaamse Overheid - Evenementenpremie